Kompressiohiha- apua lymfakiertoon

Kompressiohihan sovitus

Meillä täällä ApuLapissa käy hihamitoilla asiakkaita lähes päivittäin. Eniten meillä mitoitetaan kompressiohihoja rintasyöpäleikatuille asiakkaille, joiden lymfakierto on heikentynyt imusolmukkeiden poiston vuoksi.

Juzon värivaihtoehdot

Asiakkaalle, jolla on käsivarressa turvotusta, valitaan nimenomaan kompressiohiha. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteeseen rakennetaan mittojen mukaan asteittain aleneva paine; hihan alaosassa on suurin paine, joka lähtee laskemaan hihan yläreunaa lähestyttäessä. Näin hihaan saadaan paine, joka aktivoi lymfakiertoa.

Lymed värivaihtoehdot

Tutkimuksen ja mitanoton yhteydessä valitsemme asiakkaalle parhaiten soveltuvan materiaalin ja joissakin tapauksissa asiakkaalla on mahdollisuus valita myös hihan väri. Kompressiohihaa päästään sovittamaan 2-5 viikon sisällä mitanotosta riippuen siitä, valmistetaanko hiha täysin yksilöllisin mitoin ja pystytäänkö valitsemaan standardimittainen tuote.

Olen aiemminkin kirjoittanut blogissamme painevaatteista, Missä turvotus- siellä kompressiotuote ja Lymed Oy- lääkinnällisteknisiä tukivaatteita Tampereelta.

Sari Juopperi, ApuLapin fysioterapeutti (AMK)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s